Nationalpark Panoramaweg

Switzerland and Italy

Back to overview

45 Nationalpark Panoramaweg is een langeafstands wandeling door het Graubunden gebied in Zwitserland. De afstand is 146 km verdeeld over 9 etappes met een stijging van 7497 m en daling van 7428 m.

Totaal 51km, Dagtotaal 20km
483m Stijging, 1052m Daling

Het was een koud nachtje! En wie niet sliep, zag prachtige maan en sterren. De koeien lagen aan de andere kant van het hek te slapen, maar hun bellen bleven klingelen ;-))
Vroeg wakker en om 7:00 uur tentje opgeruimd.
We lopen snel een stukje lager, zodat we in de zon kunnen ontbijten.

En daar gaan we weer. Op naar de 2400m dwars door het National park.

Van 2400 m hoogte zakten we af door het bos naar beneden.. een daling van 1500 meter! Het bos was sprookjesachtig mooi: dat hield ons op de been.
Eenmaal in het dal was er een mooie brug, daarna een flinke klim omhoog. Oeps dat viel niet mee... het brede pad werd plotseling 30 cm breed en de hellingen waren stijl. Uiteindelijk een panoramische tocht op hoogte. De zon brandde, het pad was smal: Goed opletten dus! Onder ons de bruisende beek van vele meters breed... werd tot een klein zilver streepje.
Genoeg beekjes om onze flessen te vullen

Het is verboden om in het National park te kamperen.... en wat doen wij? We doen het lekker toch! We zijn immers hartstikke moe!
We vinden uiteindelijk een plekje om ons kamp op te slaan: vlak langs 't pad, achter drie grote omgevallen bomen... verstoppen we ons als mieren.
Morgen weer een dag ;-)

Begin | Vorige | Volgende | Eind

  • © 2023 GosHikes | Created by GoSys.nl