E1 Trail

van Nord Cape naar Capo Passero - Sicilie

Back to overview

E1 wandelroute loopt door zeven landen en is 8500km lang/kort. De omtrek van de aarde is 40.000km en de E1 is bijna 1/5 deel daarvan. Mmmm, dat is best wel lang.... maar wel een mooie uitdaging.

Totaal 86,7 - 16,5 Repvag

Dat was een zware nacht. Het stormde en ijzelde. Een paar keer dacht ik, nou nu gaat echt de tent scheuren. Maar hij hield het aardig goed.

Rendieren maken een vreemd geluid, een soort boemerang geluid. Zo'n geluid wat veroorzaakt word door de wind verplaatsing.
Ze zijn erg bang. Al vanaf 200m zetten ze het op een lopen.

Ontbijt was een müsli pak van advenrefood. Gat ver, wat is dat smerig. Soort kleffe drab met een chemische bijsmaak. Nou ja je moet wat.

Tent Spot

Alles weer inpakken, wat weer eens niet wil lukken, en terug op de weg proberen te komen.
Snijdende wind staat er en sneeuw komt met bakken uit de lucht vallen. Als er nu een auto stopt, stap ik in. Er stop alleen geen auto!

Beetje schuilen onder een afdakje van een lux strandhuisje, in de berm of achter een reclamebord, je word steeds makkelijker in het doen en laten. Jammer dat alles op slot zit, zelfs de kleine kerkjes zitten op slot.

Nu was ik het zat. Heb twee gigantische blaren onder m'n voeten en pronificaal staat er een bord: hostel 3km linksaf. Nou ik vind het gezegend en ga links af.
De man die mij hielp is erg aardig, de vrouw daarin tegen zit volgens mij op de centen. Eerst krijg je een kop koffie, for free, jah for free!! Dan hoor je de vrouw pissig doen en moet ik als nog 2,40 betalen.

Restaurant

Kamer is ok. Komt uit het jaar 0 maar ik heb een kachel en elektriciteit. Zelfs een WC en douche.
Het internet is super slecht. Wel of geen blaren, ik moet nog even doorzetten zodat ik in een groter dorp Olderfjord terecht kom. Afstand zou 48km zijn. Vanuit daar kan ik er weer voor zorgen dat ik op de E1 terecht kom.

  • © 2023 GosHikes | Created by GoSys.nl