E1 Trail

van Nord Cape naar Capo Passero - Sicilie

Back to overview

E1 wandelroute loopt door zeven landen en is 8500km lang/kort. De omtrek van de aarde is 40.000km en de E1 is bijna 1/5 deel daarvan. Mmmm, dat is best wel lang.... maar wel een mooie uitdaging.

Totaal 70,2 - 27,2

8:00 uur ontbijten om daarna snel naar de winkel te gaan voor een nieuwe waterfilter. Helaas, helaas, niemand had iets. Zelfs geen fles die erop past.
Er zit niets anders dan de tocht voort te zetten.

Net begonnen steek ik al mijn duim op bij een voorbij rijdende auto, ik moet immers door een 7km lange tunnel. Maar hij rijd door.
Wat doet hij nu! Hij keert om en ik mag mee rijden tot na de tunnel.
Knut heet deze man. Hij had de camino gelopen in 1994, en begint heel enthousiast verhaal over de bouw van de tunnel. In 1999 is de tunnel geopend door de koning. Het moest een hele hapening worden maar door een vreselijke storm werd het evenement in de tunnel gehouden. Het leukste vond Knut, dat de koning ik slaap was gevallen tijdens het buffet op de Noordkapp.

Hij zette me af en wenste me veel succes.

Daar ging ik dan,eindelijk zag ik het tweede T teken. Maar na een paar kilometer kwamen er sneeuwvelden waardoor de markering weer weg was.
Een snelstromende rivier ging langs mij waar sneeuw over heen helde. Ik durfde het verder niet aan. Het werd te steil en het pad was weg.

Ben helemaal terug gelopen om via de weg om te steken. Dit omsteken wilde niet en ik raakte daardoor steeds verder van het pad. Het word rechtsom lopen ipv. het officiƫle pad.

18:00 uur. Ik moet een slaapplaats, maar waar?

Ik heb natuurlijk geen kaarten van deze hoek bij mij.
Op een gegeven moment zie ik een paar prive hutjes. Ben er heen gelopen, maar alles zat op slot. Behalve de wc.
Op de wc ben ik me gaan oriƫnteren en volgens het internet zou 4 km verder een hut moeten zijn.

19:00 uur. De hutten die er stonden, waren allemaal op slot. Er zat niets anders op dan de tent op te zetten en hier de nacht door te brengen.

Hutjes

Tent

Het is kout en het regent. Gelukkig heb ik nog 3 stukken pizza, dan hoef ik in ieder geval niet te koken.

  • © 2023 GosHikes | Created by GoSys.nl